Uncategorized

7 korakov za visokotlačno pranje hiše

Če želite zunanjost hiše očistiti nakopičene umazanije, sledite spodnjim korakom, ki se začnejo s škropljenjem hiše z navadnim vrtnim pršilnikom in nadaljujejo s tlačnim čistilcem. Spodnji vodič vas bo naučil kako očistiti fasado.

KORAK 1: Pokrijte okoliško zelenje ter zatesnite vrata in okna

Zaščitite grmičevje, rastline, vrtove in trato tako, da jih prekrijete s krpo ali plastično folijo. Zaprite okna in vrata ter jih prelepite z lepilnim trakom ali plastično folijo, če so vaša vrata in okna nagnjena k puščanju Vse folije/krpe pritrdite z lepilnim trakom.

Visokotlačni čistilniki lahko v kratkem času očistijo umazanijo na zunanjih površinah vašega doma.

KORAK 2: Pripravite raztopino za pranje hiše

V 20 litrskem vedru zmešajte sredstvo proti plesni (na voljo v centrih za dom ali tam, kjer ste najeli stroj) z vodo v skladu z navodili proizvajalca.

KORAK 3: Tlačni čistilnik opremite z ustrezno šobo in se pripravite na akcijo

Tlačni stroj nastavite tako, da bo pripravljen za delo, ko boste končali z vrtnim pršilnikom in čiščenjem. Na zadnji strani tlačnega čistilnika poiščite nastavek za pritrditev cevi. Na ta nosilec pritrdite vrtno cev in se prepričajte, da je drugi konec priključen na pipo zunaj hiše.

Za trše površine in višji psi uporabite 15-stopinjsko pršilno šobo. Za mehkejše površine in nižji psi izberite 25- ali 30-stopinjsko šobo. Če čistite dvonadstropno zgradbo, začnite na vrhu in se spuščajte navzdol; verjetno boste morali priključiti podaljšek, da boste dosegli zgornje nadstropje. Če za dostop do drugega nadstropja uporabljate odre, jih namestite v skladu z navodili proizvajalca.

KORAK 4: Razpršite in očistite oblogo od spodaj navzgor, pri čemer delajte po 10 metrov širokih odsekih

Z raztopino proti plesni temeljito popršite del enega nadstropja vaše hiše. Od spodnjega dela odseka navzgor nežno, a odločno očistite obloge z mehko krtačo za obloge. Priporočljivo je delovati navzgor, saj bodo madeži stekli po steni, če začnete na vrhu, poleg tega pa bo težje opaziti umazanijo in ostanke, ki jih je treba očistiti. Če umivate dvonadstropno hišo, najprej začnite drgniti zgornje nadstropje, nato pa se od “tal” na lesu pomikate navzgor do vrha hiše.

KORAK 5: Nadenite si očala in opravite preskus pranja pod pritiskom na opranem območju

Ko je prvi del temeljito očiščen, si nadenite zaščitna očala. Prepričajte se, da je razdalja med šobo in steno 3 metre, nato pa vklopite tlačni čistilnik. Če vam ta razdalja omogoča odstranjevanje umazanije brez poškodb, jo ohranite. Če umazanije ne odstranite, se približujte v korakih po 4 do 6 centimetrov in se vsakič ustavite, da izmerite moč čiščenja in preverite, ali ni poškodb. Nadaljujte z razdalje, ki je najučinkovitejša.

KORAK 6: Delujte od zgoraj navzdol in operite očiščeni del

Ko ste določili ustrezno razdaljo od obloge, začnite prati z vrha očiščenega dela. Najprej poškropite žlebove ter se nato spuščajte navzdol. Da voda ne bi prišla pod oblogo razpršilnik nagnite navzdol pod kotom 45 stopinj.

KORAK 7: Ponavljajte korake od 4 do 6, dokler ne operete celotne hiše

Nadaljujte z naslednjim delom fasade in ponavljajte korake od 4 do 6, dokler ne očistite celotne hiše. Ko končate, dvignite krpe in plastične folije, odvrzite lepilni trak ter pospravite čistila in opremo. Če nameravate hišo nato pobarvati, počakajte vsaj dva dni, da se zunanjost temeljito posuši. V nasprotnem primeru se umaknite in občudujte svoj bleščeče čisti dom.

Koliko stane pranje hiše pod pritiskom?

Dobra novica je, da je voda na splošno dokaj poceni. Obstaja veliko spremenljivk, a če predpostavimo, da za pranje fasad hiše s tlakom porabite približno 1000 litrov vode, si lahko izračunate koliko bi vas to stalo. Stroške vode lahko ekstrapolirate pri večji porabi.