Kdo pravi, da darilo za rojstni dan ne sme biti namenjeno gospodinjstvu?

Marsikdo je prepričan, da morajo biti darila vedno namenjena zgolj osebni uporabi, izdelki za gospodinjstvo pa so neprimerni. To res drži v primeru, kadar podarimo pripomoček, ki (večinoma) ženski pomaga pri opravljanju tistih gospodinjskih del, ki se jih od nje redno pričakuje, nima pa pri njih nobenega veselja – na primer likalnik za likanje perila. Vendar pa se marsikdo s pravo strastjo loteva gospodinjskih opravil, ki ga sproščajo in so mu v veselje, saj se z njimi izraža in pri njih uporablja vso svojo kreativnost. Darilo za rojstni dan je torej vsekakor lahko tudi “kuhinjsko”, vendar le, če pomaga pri tej strasti ali prinaša prijetne občutke.

darilo_za_rojstni_dan3

Gospodinjsko darilo za rojstni dan

Kadar vaš obdarovanec obožuje jedi z žara in jih tudi z veseljem pripravi ter na piknik povabi prijatelje, je lahko odlična izbira vrtni žar, če tega že ima, pa se lahko odločite za kuhinjski oziroma namizni žar, s pomočjo katerega bo v pripravi jedi lahko užival tudi ob slabem vremenu. Prav tako je odlično darilo za rojstni dan lahko kuhinjski voziček, ki bo razveselil vse tiste, ki radi gostijo prijatelje – povabili vas bodo še bolj pogosto. Enako velja za fondue. Nobene težave ni, če ljubiteljici peke podarite nove pekače, saj stare uporablja že vrsto let, ali pa pripomočke za obdelovanje živil in za oblikovanje sladic. Celo nova kuhinjska tehtnica pride zelo prav. Kuhinjski pripomočki in potrebščine pa niso odlično sprejeti le pri tistih, ki uživajo pri pripravi jedi, temveč tudi pri tistih, ki se radi prehranjujejo zdravo ter tako pazijo na lastno zdravje in zdravje svoje družine. Sodobna priprava hrane je lahko veliko bolj enostavna, če uporabljamo primerne pripomočke.
Darilo za rojstni dan so lahko tudi razni pripomočki, namenjeni ljubiteljem vina ali piva. Na primer termometri, ki se namestijo na steklenico, servirne posode, posode za hlajenje, za odpiranje in zapiranje steklenic ter podobno. Pogosto lahko razveselimo tudi z drugimi pripomočki za pripravo pijač – na primer ožemalnikom, vrčem za filtriranje vode, posodo za točenje, napravo za pripravo domačega soka iz svežega sadja.

Bodite izvirni!

Preden kupite darilo za rojstni dan, razmislite o življenjskem slogu obdarovanca, saj boste tako lahko hitro ugotovili, kaj bi bilo zanj najbolj primerno. Včasih so to darila, na katere nihče sploh ne pomisli! Takšno izvirno darilo je lahko namenjeno tistim, ki so veliko od doma ali v avtomobilu zaradi službenih obveznosti. Zakaj jim ne bi podarili čudovite skodelice za kavo ali čaj na poti ter zraven še hladilne posode, v kateri si lahko s seboj nesejo tudi zdravo malico, da ne bodo vedno posegali po hitri prehrani ali po štručkah iz trgovine. Gotovo so kdaj že omenili, da bi raje tudi na poti pojedli kaj zdravega, pa to ni mogoče.

Izbira darila za valentinovo je ogromna, pa vendar se nam zdi da ne najdemo tistega pravega darila. Darila za valentinovo so lahko preprosta in poceni, pa vendar imajo velik pomen. Preberi več …