Zanesljiv tiskalnik za domačo ali profesionalno rabo

Nekaj časa je večina izmed nas tiskala v fotokopirnica, saj so bili tiskalniki predragi in so nudili premalo kvaliteten izpis. Danes so vse naprave postale cenovno bolj ugodne, izjemno zmogljive, vzdržljive in odporne proti prehitri obrabi. Laserski tiskalniki vam nudijo največ za vaš denar, saj jih odlikuje dolga življenjska doba, skupaj s kvalitetnim izpisom vsebine. Priznani proizvajalci vam garantirajo, da bo natisnjena vsebina kvalitetna, brez nepotrebnih pack in madežev ter brez mečkanja papirja. Ob pravilni uporabi, vam bo naprava služila izjemno dolgo časa.

Kvalitetno in številčno izpisovanje

Laserski tiskalnik je namenjen tiskanju številčne dokumentacije v relativno kratkem času. Pri tem ne prihaja do lepljenja strani, različnih madežev črnila ali pa nejasnih oblik. Posebej je primeren za družine in podjetja, ki natisnejo večje število kopij zaporedoma.

laserski_tiskalniki2

Manj primeren je sicer za fotografije in različne dokumente s posebnimi detajli, saj je manj natančen od klasičnega brizgalnega sorodnika. Njegova največja prednost je številčnost kopij, saj je sposoben natisniti tudi do tisoč strani več od brizgalnega.

Dolga življenjska doba in nižji stroški

Navkljub začetni malce višji investiciji pri nakupu, je laserski tiskalnik cenovno ugodnejši od brizgalnega. Nudi vam tisk večjega števila strani, brez madežev in pack. Življenjska doba naprave je precej daljša, saj je enostavnejše konstrukcije in ima manj vrtljivih ter premičnih delov.

Epson kartuše in vsi rezervni deli laserske naprave imajo daljšo življenjsko dobo, kar pomeni, da boste na dolgi rok prihranili denar. Ves strošek, ki ga na primer prihranite pri začetnem nakupu brizgalne naprave, se vam zaradi pogostega nakupa črnila na dolgi rok ne izplača. Laserski je veliko bolj zanesljiv, odporen in vzdržljiv.

Kvaliteta novejših modelov

Nenehne izboljšave na področju hitrosti in kvalitete tiska, dajejo laserskim napravam posebno prednost. Slednji imajo namreč sedaj vgrajeno posebno enoto za izpis na obe strani z visoko hitrostjo. Priporočljivo je, da kupite napravo s čim višjo priporočeno zmogljivostjo, saj se tako izognete preobremenitvi ali morebitnim okvaram. Strošek tiska je povečini enak pri starejših in novejših modelih, vendar slednje odlikuje hitrejši izris na obe strani, kar včasih ni bilo mogoče.

Prenosni računalnik. Kot pri namiznem računalniku je tudi pri izbiri prenosnika potrebno biti pozoren na ključne računalniške komponente, ki omogočajo nemoteno delovanje. Preberi več …