Živali

Kaj je BARF hrana za pse?

Če imate doma psa, potem verjetno veliko veste o pravilnem prehranjevanju. Morda pa se nenehno sprašujete, ali svojega kosmatinca sploh primerno hranite, saj lahko prebirate zelo različne članke na temo, kaj je za pasjega hišnega ljubljenčka najprimerneje.

Veste, kaj je BARF hrana za pse? BARF je vrste filozofije prehrane, ki temelji na dejstvu, da so psi mesojedci in da jih je zato treba hraniti s tisto vrsto hrane, ki je čim bolj enaka tisti, ki so jo živali jedle na začetku sobivanja z ljudmi oziroma pred pojavom industrijske hrane. Takšna hrana mora biti surova in ne sme vključevati nikakršnih škodljivih dodatkov.

Največje prednosti BARF pasje prehrane

Če vas zanima BARF hrana za pse, ste verjetno vsaj že nekaj prebrali o tej vrsti hrane. Med drugim so vas prepričale številne prednosti, ki vam jo takšna hrana lahko ponudi. Hranjenje s 100 odstotno naravno in surovo hrano je po mnenju mnogih najboljša izbira pasje prehrane.

BARF hrana za pse mora biti surova
BARF hrana za pse je čim bolj enaka tisti, ki so jo živali jedle na začetku sobivanja z ljudmi oziroma pred pojavom industrijske hrane. Takšna hrana mora biti surova in ne sme vključevati nikakršnih škodljivih dodatkov.

BARF hrana za pse ne vključuje nobenih škodljivih aditivov. V surovi hrani so ohranjene čisto vse hranilne snovi, medtem ko se s kuhanjem ali pa s kakšnih drugim načinom obdelave hrane ta spremeni – spremenijo se njene kemične pa tudi fizikalne lastnosti.

Kaj psu omogoča BARF hrana?

BARF hrana za pse med drugim živali omogoča močan imunski sistem. Ta pasji organizem ščiti pred infekcijami z mikroorganizmi in pred invazijami s paraziti. Prav tako omogoča zdravo okostje, zobovje in sklepe. Optimalna je tudi mišična masa psov.

Če še niste slišali za BARF hrano za pse, potem ste morda nekoliko zmedeni. Za lažje razumevanje BARF pomeni Bones And Raw Food- kosti in surova hrana. Oglejte si video z receptom BARF hrane.

Raziskave kažejo, da psi, ki so hranjeni z BARF hrano, nimajo težav z zobnim kamnom ali pa z zadahom. Surova pasja hrana se namreč ne lepi na zobe, prav tako ne ustvarja ugodnih pogojev za nastajanje oblog na zobeh in kamna. Z BARF prehrano za pse se zelo uspešno preprečuje tudi vnetje analnih vrečk.

Prehod na BARF prehranjevanje

Dobra novica za pasje lastnike je ta, da je prehod na BARF zelo preprost. Priporoča se, da psom ponudite prvi surov obrok, ne da bi ga mešali s hrano, ki ste mu jo nudili prej.

BARF hrana za pse se ponudi kot samostojni obrok. Prav mešanje hrane bi namreč lahko povzročilo prebavne težave živali.