Najkakovostnejše preproge za avto

Najkakovostnejše preproge za avto

Pri nakupu rabljenega ali novega vozila prodajalec poskrbi tudi za že nameščene preproge. Premalokrat pa se vprašamo, ali so že nameščene preproge za avto sploh dovolj primerne oziroma kakovostne. Če v vašem na novo kupljenem vozilu ne boste prejeli dovolj kakovostnih preprog, je ena od rešitev nakup novih, boljših preprog. Pri nas je kar nekaj podjetij, ki vam ponujajo kakovostne avtomobilske preproge po meri vozila.

Dobro založene specializirane prodajalne z avto opremo vam ponujajo avto preproge iz najrazličnejših materialov, ki so razvrščene v različne kakovostne razrede. Proizvajalci preprog na trg postavljajo različne vzorce in s tem povsem unikaten in eleganten izgled preproge za avto. Barvne obrobe na tepihu lahko odlično poskrbijo, da se bodo tepihi dobro ujeli tako z notranjostjo kot zunanjostjo vozila. Ne nazadnje pa lahko avtomobilske preproge še personalizirate ter jih olepšate s tiskom oziroma logotipom po vaših željah.

Preberite si še naslednji članek: Okrasni pokrovi platišč različnih barvnih odtenkov

Okrasni pokrovi platišč so za nameščanje praviloma zelo enostavni.

Učinkovito prileganje avto preprog

Proizvajalci preproge za avto po meri poskrbijo, da se bodo dobro prilegale prav v vsakem vozilu (BMW, Opel, Fiat,…). Praviloma je poskrbljeno še za čvrsto pritrditev z univerzalnimi ali originalnimi pritrditvenimi nastavki ali čepi. Avtomobilska preproga se med vožnjo pa tudi sicer ne more premikati oziroma zatikati za stopalke.

Preproge za avto
Tekstilne preproge za avto

Poleg učinkovitega prileganja preproge je pomembno, da izbrane preproge dobro vpijajo vode in da se čim preprosteje čistijo. Najkakovostnejše preproge za avto zmorejo vpiti tudi do dva litra vode na kvadratni meter. Z uporabo se visokokakovostne preproge sušijo in ne oddajajo neprijetnega vonja. Četudi se boste odločili za pogosto čiščenje preprog, kakovostne preproge za avto ne bodo izgubile svojega sijaja. Izguba sijaja je značilna za manj kakovostne tepihe iz gume.

Preberite si še naslednji članek: Pomembnost kvalitetnih gum na našem vozilu

Stare in izrabljene gume hitro zvišajo porabo goriva. Morda se nam je že kdaj pripetilo, da je naš avtomobil iznenada porabil več goriva.

Ključna prednost tekstilnih preprog za avto

Prav vsako vozilo za učinkovito zaščito industrijskega tapeciranega poda nujno potrebuje še dodaten avto predpražnik. Pri izbiri nove preproge za avto so vam na voljo tako gumijasti kot tekstilni tepihi. Za tkane ali iglane tepihe za avto je značilno, da po čiščenju ne izgubijo sijaja.

Video: Tekstilne preproge po meri vozila

Dobro tkana tekstilna avtomobilska preproga je v vozilu lahko uporabna tudi do več kot 50 000 prevoženih kilometrov. Ključna prednost tekstilne preproge za avto je še ta, da ne oksidira in da na njej ne ostanejo madeži. Takšna izbira preprog je namreč izjemno enostavna za čiščenje.