Fleksibilna kosilnica za oskrbovanje večjih površin

Košenje kakršnegakoli travnika zahteva, da za to uporabimo primerno opremo. Za manjše površine so zadosti navadne potisne električne in bencinske kosilnice. Za večje površine pa je najbolje uporabiti traktorsko rotacijsko kosilnico. Z močnim motorjem in rezili za košenje bomo oskrbeli tudi največje površine. Ker pa ima sam stroj 4 kolesa, ki jih poganja motor, pa to pomeni, da bomo lahko vozili tudi po bolj zahtevnem terenu. V vsakem primeru je to nujna oprema za vsakega amaterskega in profesionalnega kmetovalca, ki želi imeti na razpolago vrhunski stroj za oskrbo trave.

Rotacijska kosilnica
Rotacijska kosilnica potrebuje voznika, ki samo vozilo usmerja po površini, kjer želimo kositi.

Rotacijska kosilnica ima močna rezila

Plevel pod živo mejo, trdoživa trava in drugo neželeno rastje nam hitro povzroči veliko težav. Poleg tega pa kvari izgled našega travnika. Omenjenega rastja pa se najhitreje znebimo, če uporabimo rotacijsko kosilnico. Ta ima močna rezila, ki brez težav porežejo še tako trdožive rastline. Tako bomo lahko hitro in učinkovito ustvarili prijetno dodelan in urejen travnik. Seveda je velikost površine, ki jo mislimo kositi, zelo pomembna. Rotacijska kosilnica potrebuje voznika, ki samo vozilo usmerja po površini, kjer želimo kositi. Tako pa se tudi močno zmanjša fizična obremenitev samega operaterja naprave.

Naprava, ki ne zahteva fizičnega napora

Klasične izvedbe kosilnic zahtevajo, da jih potiskamo po travniku. Z rotacijsko kosilnico, pa to ni potrebno, saj ima svoj lastni motor. Tako ne potrebujemo velike fizične moči za delo, kar poveča varnost operaterja. To pa je odlična novica, če nismo v najboljši fizični pripravljenosti ali pa imamo katero od bolezni, ki nam preprečujejo, da bi lahko fizično obremenili telo.

Samo košenje pa je veliko bolj zabavno. Temu je tako, saj je podobno vožnji traktorja. Tako je drugače dokaj monotono delo veliko bolj zabavno. To pa pomeni, da bomo hitro končali z zadanim opravilom, saj je košenje dinamično, zabavno in brez napora za voznika.

Enostaven zagon kosilnice

Traktorska rotacijska kosilnica se enostavno prižge na ključ ali pritisk. Tako ne bomo potrebovali vleči zaganjalne vrvi, da prižgemo motor. To pa je posebej uporabno za ljudi, ki se ne morejo ali ne smejo fizično naprezati.

Traktorske kosilnice pa nam tudi prihranijo veliko časa, saj so veliko bolj učinkovite pri košnji. Poleg tega pa zaradi njihove oblike lahko zajamejo več trave pod svoja razila. To pa pomeni, da bomo zelo hitro obdelali tudi večje travnike in druge površine. Na sam stroj pa lahko tudi dodamo različne priključke, kot so mulčerji, snežni plugi, sejalci semen ipd. 

Odlično ponudbo raznovrstnih kosilnic lahko najdemo na www.ab-doo.si. Obenem pa lahko tudi izbiramo med modernimi namakalnimi sistemi, semeni, gnojili in mnogo druge opreme za kmetijstvo in vrtnarjenje.