kopalniško pohištvo
Dom

Trpežno kopalniško pohištvo z dolgo življenjsko dobo

Opremljanje kopalniškega prostora lahko predstavlja še toliko večji izziv, če se tega lotevate prvič. V tem primeru je najbolje, da vam kopalniško pohištvo pomaga izbrati nekdo, ki se na to dobro spozna. To je lahko tudi prodajalec v specializirani prodajalni z opremo za kopalnice in druge prostore vašega doma.

Zavedati se morate, da so kopalniške omarice, predali pa tudi drugi elementi podvrženi vsakodnevni uporabi. Če želite pohištvo v kopalnici uporabljati dlje časa, boste morali poseči po kakovostnih in trpežnih materialih.

Funkcionalno in praktično pohištvo za kopalnice

Ko izbirate kopalniško pohištvo, raje izberite tistega, ki se da pritrditi na steno in ni nameščeno na tleh. S tem si boste namreč zelo olajšali čiščenje pa tudi samo vzdrževanje prostora.

Daleč najpametneje je, da je oblika opreme za kopalnico polkrožna. V prostoru boste imeli več prostora za gibanje. Estetsko, funkcionalno ter praktično kopalniško pohištvo naj sestavljajo omarice, pulti, predali, ogledala, ki nudijo tudi možnost za shranjevanje najrazličnejših drobnarij.

Oprema za manjše kopalnice

Kopalnice navadno predstavljajo precej majhne prostore. Če je kopalnica res majhna, se splača celo odločiti za kopalniško pohištvo, ki je izdelano po meri. V tem primeru bo izkoristek prostora zagotovo najbolj učinkovit.

funkcionalno in estetsko kopalniško pohištvo

A ne glede na to, kako velika je vaša kopalnica, je eden od nepogrešljivih elementov zagotovo grelni radiator, ki ga boste na primer uporabili za sušenje brisač in perila. Če pa nimate te možnosti, si lahko namesto tega omislite na primer simpatično zasnovano stensko obešalo.

Kotni umivalniki in omarice nizkih vgradnih globin

V kopalnicah so zelo priljubljeni kotni umivalniki, prav tako omarice, ki so nizkih vgradnih globin. Slednje je še toliko bolj dobrodošlo v manjših prostorih, ki jih je, kot smo omenili, še toliko težje dovolj optimalno opremiti.

55+ najboljših idej kako urediti kopalnico s kopalniškim pohištvom

Ko boste kopalniško opremo končno določili in kupili, sledi njena pravilna umestitev v prostor. Pri načrtovanju se morate v prvi vrsti orientirati glede na že obstoječe priključke za vodo in odtoke. Drugo je seveda v veliki meri povsem prepuščeno vam pa tudi strokovnemu izvajalcu, ki vam bo kopalniško opremo tudi montiral.

Montaže kopalniškega pohištva se seveda lahko lotite sami, a zgolj če imate s tem veliko izkušenj in seveda znanja.