Kdaj se najbolje obnese digitalni tisk na majice

Prav zagotovo se v vaši garderobni omari skriva kakšno oblačilo, ki ste ga dali narediti po meri. Če ne drugega, pa vsaj majica, ki ste jo nosili ob posebni priložnosti. Print na majice je precej priljubljena storitev, saj številni dogodki od nas zahtevajo, da smo odeti v opravi s posebnimi napisi in motivi.

Print na majice je precej priljubljena storitev, saj številni dogodki od nas zahtevajo, da smo odeti v opravi s posebnimi napisi in motivi.

Kako pa sploh poteka tiskanje na majice in kdo nam takšno storitev sploh lahko omogoča? V osnovi je tiskanje napisa ali česa drugega na tekstil precej preprost postopek, ki ga ponuja kar nekaj izvajalcev. Izbranemu posredujemo motiv oziroma navodila za pripravo. Ponudnik se loti dela, v relativno kratkem času pa že prejmemo končni izdelek.

Od česa je odvisna tehnika printa na majice

Čeprav tiskanje na tekstil velja za preprost postopek, pa je ta v veliki meri odvisen od vrste naročila. Možnosti je namreč veliko. Katera tehnika printa se bo najbolje obnesla, pa je najbolj odvisno od števila kosov tekstila in ne nazadnje še od specifike motivov.

Možnost digitalnega tiska je zlasti dobrodošla za manjše število majic. Takšna vrsta tiska se uporablja za vsako kos oblačila posebej. Omogoča izjemno veliko prilagodljivost, torej lahko na primer na majico natisnemo kar koli. Digitalni tisk zagotavlja uporabo vseh barvnih odtenkov, motivi so možni v različnih velikostih.

Sitotisk za tiskanje na večje število majic

Digitalni tisk pa ni primeren za večje število majic. Tiskanje na takšen način bi bilo namreč precej drago. Ravno zato se v tem primeru za print na majice uporabljajo različne prilagoditvene tehnike, kot je na primer sitotisk. V takšnem primeru se najprej pripravi model motiva, ki se kasneje po dostopni ceni odtisne na večje število majic. Priprava modela predstavlja fiksni začetni strošek.

Sicer pa v praksi tiskanje na tekstil praviloma opravljajo napredne naprave, ki so večinoma avtomatizirane. Uporabljeni pripomočki pa v končni fazi odločajo o tem, kaj je pri tisku možno in kaj ne. A kot boste pri brskanju za takšno storitvijo ugotovili sami, je dandanes možno na oblačila in na druge izdelke natisniti že skorajda vse. Če vaša domišljija pri naročanju majice ali kakšnega drugega kosa oblačila po meri ne pozna meja, pa še toliko bolje.