Odlične moto gume po nizki ceni

Pnevmatike za motorje so na voljo v različnih cenovnih razredih, seveda pa cena ne sme biti glavni kriterij, na podlagi katerega se odločite za izbiro in nakup. Bolj pomembno je samo razmerje med ceno in kakovostjo, čisto enako pa velja tudi za avtomobilske pnevmatike. Katere pnevmatike so najboljše, najlažje izveste, če si ogledate rezultate neodvisnih testiranj, na katerih preverjajo, kako se določene moto gume obnesejo v različnih pogojih. Na najboljših mestih so navadno priznane blagovne znamke, zato z nakupom moto gum kakšne od teh znamk vsekakor ne boste zgrešili.

Ne varčujte – za varnost gre!

Vsekakor je bolj pametno varčevati pri kakšni drugi stvari ter kupiti čim boljše moto gume. Vožnja bo tako ne le bolj varna, ampak tudi bolj prijetna. Dobre pnevmatike za motor se odlično držijo cestišča, saj so narejene iz kakovostne gume. Poleg tega jih na spolzkem cestišču ne zanaša tako kot moto gum slabše kvalitete. Slabša kvaliteta je sicer pogosto povezana z nižjo ceno, nikakor pa to ni obvezno. Zato se vam pred izbiro in nakupom splača preleteti ustrezne in čim bolj aktualne teste pnevmatik ter tako preveriti, katere moto gume se vam splača kupiti.

Varčevanje ni smiselno, saj vam bo kasneje žal. Slaba guma zelo hitro postane trda, vožnja pa neprijetna in lahko celo manj varna. Veliko bolje se boste počutili, če boste izbrali pnevmatike, ki jim lahko 100 % zaupate. Takšne pnevmatike so navadno tiste bolj uveljavljenih blagovnih znamk, saj si takšne priznane znamke enostavno ne morejo privoščiti slabih izdelkov. To bi namreč slabo vplivalo tudi na njihov ugled in na njihov delež pri prodaji na trgu.

Katere pnevmatike naj izberem?

Vsaka blagovna znamka motorističnih pnevmatik ima na voljo več modelov in različic. Ko izbirate model, bodite predvsem pozorni na to, za kakšno vožnjo je prvenstveno namenjen ter na njegove preostale lastnosti. Kupite sicer lahko letne, zimske ali celoletne pnevmatike različnih dimenzij in znamk. Pomembno je tudi, do kakšne hitrosti je izbrane pnevmatike primerno uporabljati: nekatere se dobro obnesejo le pri nižjih, druge pa tudi pri precej višjih hitrostih. Vsekakor izberite takšne moto gume, ki ustrezajo vam, vašemu motorju in vašemu načinu vožnje!

Iščete ugoden najem kombija za prevoz tovora ali oseb?  Preberite več …

gume za avto

Zimske, letne in celoletne gume za avto

Vozniki osebnih, tovornih in drugih cestnih vozil le redkokdaj pomislijo na ključne mehanične in druge komponente v vozilu, dokler se te ne okvarijo. Iz varnostnih razlogov so gume za avto ključni del vsakega majhnega in velikega jeklenega konjička.