Lastnosti motorne žage DeWalt DCCS620P1

Nekateri kupci je zanimalo, ali se lahko baterije iz platforme DeWalt FLEXVOLT uporabljajo s tem modelom DeWalt DCCS620P1 . Odgovor je DA (vsaka baterija FLEXVOLT bo delovala). Omeniti pa je treba, da se baterija 20V Max, ki je priložena žagi, ne more uporabljati z orodji FLEXVOLT.

Žagi DeWalt DCCS620P1 je priložen tudi polnilnik (model DCB115), ki bo baterijo popolnoma napolnil v impresivni eni uri. Polnilnik je primeren tudi za polnjenje prej omenjenih baterij tipa FLEXVOLT.

Olje za verige

DeWalt DCCS620P1 je opremljen z avtomatskim oljnim sistemom, ki ohranja meč vedno podmazan. To ima tako prednosti kot slabosti.

Očitna prednost je, da vam ni treba skrbeti za dolivanje olje. Samo napolnite rezervoar in začnite rezati. Slaba stran je, da ni mehanizma za prilagajanje hitrosti pretoka olja na meč in več uporabnikov je opozorilo, da ta sistem pri rezanju sprošča preveliko količino olja. Olje tudi malo pušča, ko motorna žaga ni v uporabi. To ni nujno problem – pravzaprav preveč olja ne bo povzročilo nobene škode v nasprotju s scenarijem, v katerem se sprosti nezadostna količina olja. Edina stvar, na katero boste morali biti pozorni je, kako je žaga shranjena. Karkoli že počnete, ne pustite ga na mestu čez noč! Izpraznitev rezervoarja po uporabi in uporaba primerne posode za shranjevanje bo zagotovila, da ne boste imeli nobenih neželenih oljnih pack.

Olje dodamo skozi pokrovček na strani žage. Uporabljati moramo visokokakovostno olje za meč in verige (ni priloženo). Pri obrezovanju je priporočljivo naravno olje, da ne poškodujemo dreves. Nikoli ne uporabljajte odpadnega olja – to je zagotovljen način, da poškodujete žago. V nujnih primerih lahko uporabite motorno olje SAE30 brez detergenta, vendar je to le začasni ukrep.

Na sprednji strani žage DeWalt DCCS620P1 je na voljo priročna merica za olje, tako da lahko redno preverjate nivo olja. Rezervoar moramo napolniti, ko se spusti na četrtino.

Nekaj uporabnikov je omenilo, da je pokrovček za olja nekoliko težje odpreti, vendar je to le manjša nevšečnost in ne večja težava.