Garnitura vrtnega pohištva – kako z njo ravnati v zimskem času?

Ko se poletje začne bližati koncu in dnevi postajajo krajši in hladnejši, je skrajni čas, da garnituro vrtnega pohištva zaščitimo in pospravimo. Pomislimo torej, kaj narediti z opremo pozimi. Tu je nekaj priročnih nasvetov za zaščito vrtnega pohištva.

Pospravite pohištvo pod nadstrešek

Vrtne garniture ne smejo biti izpostavljene vremenu – tudi v poletni sezoni. Stalni stik z UV sevanjem, temperaturnimi spremembami in padavinami lahko negativno vpliva na stanje pohištva, kar boste opazili že po prvi sezoni. Ko začnejo temperature zraka padati in vlaga postaja vedno večja, pohištvo pospravite v garažo, klet ali nadkrit prostor. Dodatno ga ovijte s folijo, da pozimi ne pride v stik s prahom.

Pomembna je tudi temperatura

Ali to pomeni, da je mogoče vrtno pohištvo pospraviti v pločevinasti garaži ali pod nadstreškom? Vse je odvisno od materialov, iz katerih je izdelano. Visoke temperaturne razlike lahko deformirajo ali spremenijo strukturo materiala – kar se pogosto zgodi, če pohištvo iz plastike ali naravnih materialov (kot so ratan, bambus in vrbovo protje) ni pravilno shranjeno.

Ne pospravite umazanega vrtnega pohištva

Je prišel čas, da pospravite garnituro vrtnega pohištva? Ne pozabite očistiti nečistoč. Tudi če se oprema zdi čista, je treba oprati blazine, pobrisati prah in zaščititi lesene ali kovinske elemente.

Vedno uporabite samo preverjene pripravke za čiščenje in vzdrževanje. Izogibajte se cenejšim nadomestkom in alternativam, ki lahko pogosto poslabšajo stanje lesa, občutljive plastike ali celo kovine. Gospodinjska čistila so strošek, ki ga je treba plačati enkrat letno. To je majhna cena v primerjavi z naložbo v novo garnituro vrtnega pohištva.

Upoštevajte tudi priporočila proizvajalca. Na tak način boste dosegli najboljše rezultate čiščenja, zgornja plast pohištva pa se ne bo poškodovala – kar se lahko zgodi, če na površini vrtnega pohištva predolgo pustite močna čistilna sredstva.

Kakovost pohištva je pomembna za njegovo življenjsko dobo

Pohištvo je lahko zelo različno. Na žalost, čeprav so izdelki na prvi pogled videti podobni, to ne pomeni, da bodo imeli enako visoko raven trajnosti in dolgoživosti. Zato je vredno vlagati v preizkušene rešitve priljubljenih in uglednih proizvajalcev. Poiščite jih pri VidaXL. To je visokokakovostna trgovina, kjer imate na voljo kombinacijo visoke kakovosti in privlačnih cen. Prepričajte se sami, koliko zanimivih možnosti vas čaka v pripravljenih kategorijah.