Osnovna pravila pri reševanju podatkov iz medijev

Reševanje podatkov iz medijev je poseben postopek, pri katerem se kopira vsebina medija. Do vsebine pa ni mogoče dostopati na običajni način. Za uspešno reševanje podatkov je potrebno nenehno slediti hitremu razvoju, se izobraževati in skrbeti za opremljenost z najmodernejšo tehnologijo.

Reševanje podatkov iz medijev
Reševanje podatkov iz medijev je poseben postopek, pri katerem se kopira vsebina medija.

Po opravljeni diagnostiki mora strokovnjak za reševanje podatkov stranko najprej obvestiti o ceni ter o možnostih reševanja. Če se stranka strinja, se s tem potrdi naročilo, postopek reševanja podatkov se lahko prične. Pri reševanju se praviloma uporablja posebna komora in najsodobnejši instrumenti ter specialna orodja. Rešeni podatki se stranki posredujejo na medijih po njeni želji.

Rezultati reševanja podatkov iz medijev

Rezultati reševanja podatkov iz medijev so odvisni predvsem od posredovanih informacij o disku oziroma o napravi. Za to morajo poskrbeti naročniki sami. Vsekakor pa strokovnjaki ne zagotavljajo, da bodo rešeni prav vsi podatki. V večini primerov so rešeni podatki datoteke, ne pa celi programi. Programsko opremo in operacijski sistem je potrebno ponovno nadomestiti.

Večjo možnost za uspešno reševanje imajo podatki na trdih diskih, ki so bili redno optimizirani z določenimi programi. V povprečju je rešenih med 85 in 95 % vseh podatkov. Rešene podatke se nato shrani na trdi disk po želji. Praviloma se z rešenimi podatki ne sme razpolagati in niso dostopni prav nikomur, razen lastniku.

Informativni cenik reševanja podatkov

Cenik za reševanje podatkov iz medijev vam je na voljo pri posameznem ponudniku. Cenik je le informativne narave. Konkreten strošek reševanja se poda šele po opravljeni analizi medija. Praviloma pa je analiza brezplačna storitev.

Ker je v večini primerov reševanja podatkov nezahtevno opravilo, je strošek lahko cenejši kot v informativnem ceniku.

Če analiza ni nujno potrebna, se jo opravi v roku treh delovnih dni. Vsekakor lahko traja tudi bistveno dlje. O tem se seznani naročnika. Za nujno reševanje podatkov med prazniki se naročniku zaračunajo dodatni stroški. Nujna analiza pa se praviloma zaračuna ne glede na rešljivost podatkov.

Spletna ponudba za reševanje podatkov

Slej ko prej prav vsak uporabnik računalnika ali druge podobne naprave potrebuje pomoč strokovnjaka pri reševanju podatkov iz medijev. Ravno zato je še toliko pomembneje, da imate pri roki kontakt dobrega ponudnika. Tega lahko najdete na spletu, kjer je veliko dobre ponudbe.