Nakup ugodnih kartuš za naš tiskalnik

Tiskanje dokumentov je za mnoge ljudi vsakodnevna dejavnost. Sčasoma pa bomo iztrošili zalogo črnilne barve v našem tiskalniku. Ko bomo kupovali novo, bomo imeli na izbiro številne kartuše. Proizvajalci vseh tiskalnikov vedno priporočajo nakup OEM opreme. To je kratica za originalno opremo za kartuše in tonerje. OEM črnilna barva je tudi pogosto najdražja, zato veliko uporabnikov želi najti način, kako izdelati dokumente in slike čim bolj ekonomično. Rešitev predstavljajo poceni kartuše, ki jih lahko zasledimo za vse tiskalnike. Njihova cena je zelo ugodna, nudijo pa nam zadovoljivo kakovost pri tiskanju in kopiranju dokumentov ter tudi slik.

Nadomestne kartuše za naš inkjet tiskalnik

Večina proizvajalcev tiskalnikov zagovarja OEM opremo. Med to spadajo tudi originalne kartuše, ki jih izdelujejo podjetja, kot so Brother, Xerox, HP, Canon, Epson ipd. Omenjene kartuše so dokaj drage, saj so narejene po strogih kriterijih proizvajalcev tiskalnikov. Namenjene so tudi profesionalni uporabo, saj je barva oziroma črnilo zelo kakovostno.

Pogosto pa imamo dokaj velike stroške z barvo, če uporabljamo naš tiskalnik za izdelavo dokumentov, kjer kakovost ni tako pomembna. V tem primeru si lahko pomagamo s poceni kartušami, ki jih lahko uporabljamo v našem tiskalniku. Zaradi nizke nakupne cene so privlačna izbira za mnoge osebne in poslovne uporabnike, kjer kakovost tiska ne igra velike vloge.

Ugodne in cenovno ugodne kartuše.
Mnoge nadomestne poceni kartuše imajo vgrajene dodatne lastnosti, ki nas prepričajo v nakup.

Dodatne zmogljivost nadomestnih kartuš

Mnoge nadomestne poceni kartuše imajo vgrajene dodatne lastnosti, ki nas prepričajo v nakup. Zelo pogosto je mogoče opaziti, da imajo večji rezervoar za črnilo. Tako lahko potiskamo več listov, kot jih z OEM izvedbami. To je izredno uporabna lastnost v okoljih, kjer tiskalnik neprestano uporabljamo. Pomaga nam prihraniti veliko količino denarnih sredstev, ki bi jih drugače morali nameniti za nakup svežih originalnih barv.

Bolj učinkovito tiskanje

Nekatere poceni kartuše imajo zelo pomembno lastnost. To pa je ekonomično tiskanje, saj porabijo do 30% manj barve kot OEM izvedbe. Če kupimo take kartuše, bomo še dodatno prihranili pri denarnih sredstvih z nakupom barv. Pomembno se je zavedati, da morda omenjene kartuše niso mišljene za izdelovanje visoko-kakovostnih slik. Z njimi lahko brez težav izdelujemo barvni tisk, vendar bo morda kakovost samih barv malenkost slabša, kot pri drugih izvedbah kartuš.

Možnost ponovnega polnjenja kartuše z barvo

Najbolj ekonomične in naravi prijazne so poceni kartuše, ki jih je mogoče ponovno napolniti. Ko se nam izpraznijo, moramo samo dotočiti barvo. Priporočljivo je, da si podrobno preberemo navodila, saj drugače lahko poškodujemo samo kartušo ali tiskalno glavo.

Kartuše, ki jih je moč napolniti, so naravni prijazne. Ker moramo samo kupiti barvo, ni potrebe po ponovni izdelavi ohišja kartuše. S tem se vzdrževanje našega tiskalnika močno poceni, narava pa ni obremenjena s smetišči neuporabljenih kartuš, ki so bile zavržene.

Najbolj ekonomične in naravi prijazne so poceni kartuše, ki jih je mogoče ponovno napolniti.