Prenosniki postajajo vedno hitrejši

V zadnjih nekaj letih je informacijska tehnologija močno napredovala. Tako si modernega življenja skorajda ne moremo več predstavljati brez pametnega telefona ali prenosnega računalnika. Slednji pa je postal izredno zmogljiv stroj. Temu je tako, saj se prenosniki razvijajo veliko hitreje, kot pa drugi računalniki. Tako lahko dandanes izbiramo med mnogimi novimi modeli, ki lahko poganjajo najnovejše igre in produktivne aplikacije. Zahteve po modernih prenosnikih pa samo še dodatno pospešujejo njihovo evolucijo.

Prenosni računalnik je bolj priročen

Ena izmed največjih prednosti prenosnih računalnikov je priročnost. Temu prispeva kompaktna velikost, veliko število različnih vhodov ter zmožnost poganjanja različnih programov. V urbanem okolju večina ljudi uporablja prenosnik. To pa je večinoma zaradi tega, ker je tempo življenja hitrejši. Iskanje novih informacij, vodenje podjetja, pogovori s prijatelji ipd. so veliko lažji z računalnikom, ki je prenosen. Tako jih uporabljajo vsi ljudje, ki dajejo prednost učinkovitosti.

Računalnik, ki ne potrebuje dodatkov

Namizni računalniki potrebujejo različne naprave in dodatke, da delujejo. Prenosniki pa imajo že vgrajeno tipkovnico, sledilno ploščo, Wi-Fi, napajalnik in druge naprave. Tako jih lahko s seboj vzamemo skoraj kamorkoli. So tudi odlično orodje pri konferenčnih sestankih in v drugih poslovnih okoljih. Večina modelov ima že vgrajen mikrofon in spletno kamero. To pa nam omogoča, da se pogovarjamo z ljudmi s celega sveta. 

Moderni prenosni računalnik ima tudi vgrajen kvaliteten akumulator. To pomeni, da ga lahko s seboj odnesemo v službo, v naravo, ali pa ga uporabljamo v avtomobilu. Tako imamo vedno s seboj napravo za uporabo produktivnih aplikacij za službo ali igranje iger.

Dostop do spleta iz kjerkoli

Računalniku močno povečamo njegovo vrednost, če ga lahko povežemo s spletom. Prenosni računalnik ima vgrajene različne tehnologije, ki nam omogočajo ravno to. Te tehnologije pa so:

  • Wi-Fi
  • Bluetooth
  • 3G, 4G ter 5G povezljivost prek vgrajenega modema

Dandanes je izredno razširjena uporaba Wi-Fi tehnologije. Tako se lahko v službi, restavraciji ali drugem javnem mestu hitro povežemo s spletom. To nam omogoča, da na terenu opravimo različne funkcije, kot so:

  • Pisanje in odgovarjanje na elektronska sporočila
  • Pogovor preko zvoka in slike z aplikacijami za komuniciranje
  • Uporaba pisarniških programov

Tudi brez spleta je prenosni računalnik še vedno izredno uporaben. V podjetjih ga lahko uporabimo za predstavitve. Vedno pa ga lahko priklopimo na različne naprave, kot je projektor, televizija, računalniški zaslon ipd.

Na spletni strani www.anni.si lahko zasledimo veliko računalniške opreme. V ponudbi imajo tudi prenosnike različnih zmogljivosti.