Psihoterapevtske storitve v svetovalnem centru Psihovital

Storitve Psihovital, centra za psihoterapijo v Mariboru, zajemajo tako individualno kot skupinsko pomoč za zdravljenje različnih osebnih stisk in reševanje težav v medosebnih odnosih. Svetovanja so namenjena družinam, parom, posameznikom, skupinam in podjetjem. Večino terapevtskih procesov vodi dr. Maja Kus Ambrož, psihoterapevtka in doktorica znanosti, ki je tudi direktorica centra za izobraževanje in psihoterapijo v Mariboru. 

Individualna in partnerska svetovanja so v centru na voljo tudi preko Skypa ali Viberja, kar omogoča, da se terapije udeležijo tudi vsi tisti, ki so od kraja centra precej oddaljeni ali pa za obisk nimajo dovolj časa. Da bi ljudje lahko spoznali različne storitve Psihovital, je na spletni strani na voljo obrazec za brezplačen posvet. Prvo svetovanje 30 min je brezplačno, z namenom, da lahko ljudje povprašajo po različnih vrstah terapevtskih svetovanj, cenah ter o samem poteku svetovalne terapije. 

Psihoterapija za družine, partnerje in posameznike 

Certificirana psihoterapevtka dr. Maja Kus Ambrož uspešno izvaja različne psihoterapevtske procese, pri čemer uporablja geštalt metode terapije ter metode iz transakcijske analize. Naslednje storitve Psihovital so namenjene družinam, zakoncem oziroma partnerjem in posameznikom. 

  • Individualna psihoterapija se odvija med posameznikom in psihoterapevtom. Svetovanje je namenjeno razreševanju osebnih stisk in težav, nepredelanih čustvenih vzorcev ter pomoči posamezniku, da znova zaživi odgovorno, zadovoljno in funkcionalno življenje. 
  • Partnerska psihoterapija pomaga parom ozavestiti vedenjske in čustvene vzorce, v katere se nezavedno zapletata v medsebojni komunikaciji. Pomoč parom vključuje učenje o aktivnem poslušanju in razumevanju, zato da bi par lahko razvil in ohranil dober dialog in partnerski odnos. 
  • Družinska psihoterapija je najbolj uspešna takrat, ko se je udeležijo tako starši kot otroci. Pri tem psihoterapevt v terapijo vključi vse člane družine, zato da lahko družina vzpostavi zdravo družinsko dinamiko, z kakovostno komunikacijo in ustreznimi metodami vzgoje otrok. 

Skupinska terapija, finančno svetovanje in ponudba za podjetja 

Center za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje v Mariboru nudi tudi specifične terapije, delavnice, seminarje in predavanja, ki se delijo na: 

  • Skupinska psihoterapija poteka enkrat tedensko v skupini od 6 do 12 udeležencev. Skupinska terapija je namenjena povezovanju posameznikov in deljenju občutkov in stisk. Izkušeni terapevt pa pomaga usmerjati skupino in vodi proces razreševanja duševnih stisk. 
  • Finančno svetovanje iz psihološkega vidika je namenjeno vzpostavitvi zdravega odnosa do denarja in finančne funkcionalnosti. Prav tako posameznikom pomaga spremeniti finančno miselnost, da bo znal bolje razpolagati z lastnimi financami. 
  • Posebne ponudbe za podjetja pri Psihovital vključujejo dvodnevne ali tridnevne delavnice, katerih se udeležijo zaposleni v podjetju, člani tima ali vodje oddelkov in vodstva organizacij. Storitve Psihovital za podjetja se delijo na team building programe, individualni coaching, monitoring procese ter delavnice o učinkoviti organizaciji časa. 

Psihoterapija in anksioznost. Za diagnozo generalizirane anksiozne motnje morajo biti simptomi dalj časa tako izraziti, da povzročajo pomembne stiske ali nezmožnost za običajne vsakdanje dejavnosti. Preberi več …