Rože, kužki in korito za prtljažnik

Podjetniki imajo glede svojega avtomobila pogosto precej drugačne zahteve kot drugi uporabniki. Njihov avtomobil spada med tista osnovna sredstva, brez katerih opravljanje dejavnosti sploh ne bi bilo mogoče! Drugačna pričakovanja pa zahtevajo tudi drugačne dodatke za avto.

Komu se priporoča korito za prtljažnik?

Če ste podjetnik, ki uporablja isti avtomobil za posel in osebne potrebe, potem je korito za prtljažnik odlična izbira. Dejstvo je, da si marsikdo ne more privoščiti še enega vozila, ki bi ga uporabljal za dostave ali delo na terenu. In če je avto namenjen delu ter prostemu času, potem velja skrbeti zanj še toliko bolj. Korito za prtljažnik vam zagotavlja prav to – da ostane avto dobro ohranjen in čist!

V katerih primerih je korito za prtljažnik nujno? Pravzaprav vedno, ko bi se lahko prtljažni prostor umazal. Ne le na tak način, da bi bilo potrebno čiščenje, temveč tudi za vedno – včasih je posledice umazanije nemogoče odpraviti.

Kako najbolje izkoristi uporabo korita

 1. Vsi, ki se ukvarjajo s prevozom živilskih izdelkov

  Če prodajate kruh, jajca, mleko , zelenjavo in podobno, to gotovo vozite do strank na tržnico ali v trgovino. Živila se lahko hitro poškodujejo in na oblogah prtljažnika se pojavijo madeži. Ne le, da niso prijetni na videz, temveč povzročajo tudi nepopravljiv smrad.

 2. Korita so nekaj, v kar posadimo rože

  Korita za prtljažne prostore pa nam omogočajo preprost in čist prevoz cvetja, lončnic, sadik, prsti. V cvetličarstvu in vrtnarstvu brez zaščite ne gre.

 3. Veliko umazanije se pojavlja tudi pri dejavnostih, ki so namenjene hišnim ljubljenčkom in tudi kmečkim živalim

  Sprehajanja psov, terensko kopanje in striženje, striženje ovac in podobno pomenijo veliko umazanije – prsti, dlake in druge nesnage. Tudi veterinarji, ki so pogosto na terenu, lahko svoj avtomobil s pomočjo korita in preproge za avto odlično zaščitijo.

 4. Pleskarji, zidarji in vsi drugi, ki opravljajo “hišna” dela, vedno prevažajo materiale in orodje

  Polita barva ali lak, raztresen mavec, žagovina in pesek so stalnica. Avto raje zaščitite, da vam ne bo žal, ko ga ne bo več mogoče očistiti. Tudi v primeru, da se ukvarjate s čiščenjem prostorov in vozite kemikalije za čiščenje, ne pozabite na zaščito!

Ne spreglejte tudi zelo informativnega članka z naslovom “Ohladimo naš avto v sončnih dneh“.