Zakaj kupiti in ne najeti stanovanje?

V kolikor razmišljate o bolj stalni lokaciji za življenje, je bolje, da razmislite o nakupu in ne najemu nepremičnine. Zapravljanje 400 ali več EUR na mesec za najemnino, bi lahko raje usmerili v odplačevanje kredita za nakup novega stanovanja v Ljubljani. Nakup prvega stanovanja je včasih naporno, saj ne poznamo vseh podrobnosti, na katere moramo biti pozorni pri nakupu. Večja investicija zahteva obilo premisleka in raziskovanja. V primeru, da sami nimate dovolj časa za ogled različnih vrst in lokacij nepremičnin, to raje zaupajte kar nepremičninski agenciji.

Lastno stanovanje, lastni raj

Preden iskanje stanovanja zaupate nepremičninski agenciji, v iskalnik vpišite ključni besedi stanovanje Ljubljana. Našli boste kup zadetkov, od katerih bo polovica neprimernih, četrtina pogojno dostojnih, preostanek pa popolnih za vas. Najprej se odpravite na samostojni ogled, da pridobite občutek glede okolice in same lokacije nepremičnine. Morda se na hitro odpravite tudi na ogled, vendar končno odločitev sprejmite s pomočjo agencije. Slednja bo našla vse pomanjkljivosti in skrite stroške ter vam bo izpogajala primerno ceno.

Popolno stanovanje Ljubljana in okolica

Čim ste iskanje omejili na nekaj stanovanj, se naokoli odpravite tudi peš in z avtomobilom. Preučite razdaljo do službe, nakupovalnih središč, gostiln in podobno. poglejte tudi, kakšna prometna infrastruktura obstaja. Ali so v bližini avtobusna postajališča? Kako daleč je do prve postaje vlaka? Kako glasen je mimoidoči promet? Vas bo to motilo ponoči? Dobro je,d a se na ogled odpravite tudi v najbolj zaposlenih delih dneva, saj boste tako lažje ocenili primernost lokacije. Na primer neposredna bližina nočnih barov in diskotek zna biti moteča ob koncu tedna.

Posvetujte se z agentom

Preden vas ključne besede stanovanje Ljubljana prehitro zapeljejo v nakup, se raje posvetujte z nepremičninskim agentom. Povprašajte ga o morebitnih skritih stroških, stroških vzdrževanja, posvetujte se tudi o stanju vodovodne napeljave in ogrevalnega sistema. Skupaj preučita tudi varnost okolice. Se boste ponoči lahko sami sprehajali naokoli, ali okolica ni varna? Obstaja dodatna zaščita stanovanjskega objekta? Pred nakupom se posvetujte o vseh aspektih.