Moderni fotelji za dnevno sobo – slog in udobje v enem

Fotelji so skoraj obvezen del opreme vsake udobne dnevne sobe. Toda kako izbrati sodoben in hkrati čim bolj udoben model? Tukaj so merila, na katera morate biti pozorni, da bi se glede tega kar najbolje odločili. Vabimo vas k branju.

Fotelji so skoraj obvezen del opreme vsake udobne dnevne sobe.

Dimenzije foteljev za dnevno sobo

Da bi bil takšen kos pohištva udoben, mora imeti najprej prave mere. Pravzaprav jih je treba uskladiti ne le z našimi potrebami, temveč tudi s količino prostora, ki ga imamo na voljo. To je zelo pomembno zlasti v majhnih dnevnih sobah, kjer je pomemben vsak kvadratni meter prostega prostora. Dimenzije pomenijo tudi, da mora biti sedež ustrezno nastavljen in globok vsaj 40 cm. Za optimalno globino pa velja globina približno 58 cm, zaradi česar so fotelji za dnevno sobo res udobni in idealni za sproščanje.

Barve in stilsko ujemanje s prostorom

Fotelji za dnevno sobo se morajo popolnoma ujemati z notranjim dizajnom. Zelo pomembna je barva pohištva, ki je lahko skladna z uporabljenimi odtenki v prostoru ali kontrastna. Zadnja rešitev je odlična izbira za bolj pogumno urejene notranjosti, v katerih se lastniki ne bojijo nenavadnih stilskih rešitev. Pri izbiri barve velja spomniti, da je videz naslanjača enostavno spremeniti, predvsem po zaslugi okrasnih blazin.

Praktične rešitve vključene v ceno

Na voljo so tudi številne dodatne rešitve, s katerimi so počivalniki še bolj udobni. Primeri vključujejo fotelje z nasloni za noge in zložljive počivalnike, npr. z nagibnim naslonom. Pozornost velja nameniti tudi profiliranju naslonov za roke. Včasih jih je mogoče tudi prilagoditi glede na potrebe osebe, ki počiva, kar zagotavlja dodatno udobje.

Kot vidite, izbira počivalnikov ni enostavna, saj je treba upoštevati veliko različnih dejavnikov. Dober počivalnik je nakup za več let, ki vam bo služil več let, tako da se boste lahko sprostili v udobju svojega doma, na primer med branjem knjige ali preživljanjem časa pred televizijskim zaslonom.