Zobni implantati vam omogočajo lep nasmeh

Zdravje zob je za vsakega posameznike zelo pomembno, zato ni nič nenavadnega, da že majhne otroke navajamo na redno ustno higieno. Kljub temu pa se lahko zgodi, da kateri od zob odmre ali pa izpade zaradi katerihkoli drugih razlogov. V tem primeru so zobni implantati ali zobni vsadki najboljša rešitev.

Veliko ljudi je mnenja, da so zobni implantati nadomestki za celoten zob, vendar temu ni tako. Gre za nadomestek zgolj zobne korenine manjkajočega zoba, ki se nahaja v kosti. Njegova glavna naloga je, da se lahko nanj pritrdi zobna krona, lahko pa nosi celotno protezo.

Različne možnosti zobnih implantatov ponujajo različne rešitve

Zobni implantati so tako najboljša rešitev v različnih situacijah. V primeru enega manjkajočega zoba se z zobnimi implantati izognemo brušenju zdravih zob, ki je potrebna za namestitev morebitnega mostička. Če je v ustni votlini manjkalo več zaporednih zob, se je do nedavnega uporabljala izključno snemalna proteza. Z zobnimi implantati pa se je situacija spremenila, saj nam sedaj omogočajo namestitev ne snemnih protetičnih konstrukcij.

V primeru, ko pa manjkajo vsi zobje, lahko zobni implantati nosijo celotno protezo, ne glede na to ali je le ta fiksna ali pa jo lahko snamemo. Proteza je na ta način bolj fiksna in stabilna s čimer se izboljša tudi kvaliteta življenja.

Vstavitev zobnih implantatov nudijo dolgo življenjsko dobo

Zobni implantati so izdelani iz kovine titana, ki jo človeško telo najlažje sprejme. Zaradi tega kost zobni implantat sčasoma tesno obraste in ima na ta način celo daljšo uporabnost kot pa zobna korenina, ki jo je potrebno zdraviti. Vsaditev zobnih implantatov tako poleg dolge življenjske dobe ponuja tudi druge številne prednosti.

Kot smo že zapisali, v primeru vstavitve zobnega implantata, ni nobene potrebe po dodatnem brušenju sosednjih zdravih zob, zaradi česar se ohranja kostna struktura. Zobni vsadki so že navzven popolnoma neopazni in tudi funkcija ter občutek sta popolnoma enaka kot pa pri zdravem zobu. Vse skupaj zagotavlja večje udobje ter olajšuje govor in hranjenje. Tudi čiščenje in nega zob se v tem primeru bistveno ne spremenita, saj je ustna higiena prav tako izjemno pomembna, kot tudi redni obiski pri zobozdravniku.