Kako tudi pozimi ostati fit?

Pozimi na žalost še vedno vse preveč ljudi svoje športne aktivnosti postavlja ob stran. Čakajo na boljše pogoje, ki so ponavadi povezani z vremenom. Nikakor si tega ne dovolite tudi vi. Zima je v resnici idealen letni čas za mnoge aktivnosti, ki vam omogočajo, da tudi v tem letnem času ostajate aktivni in fit.

V današnjem prispevku vam bomo navedli kar nekaj odličnih nasvetov, kako tudi v najbolj mrzlem obdobju leta lahko ostajate povsem fit. Velika škoda bi se namreč zgodila, da bi čez celo leto pridno vadili in trenirali, pozimi pa bi vso pridobljeno kondicijo in svoje fit telo popolnoma uničili.

Poskrbite za primerna oblačila

Najbolj zagreti športniki vam bodo znali povedali, da se za telesne aktivnosti vedno najde primeren prostor in čas, ne glede na to, v kako težkih pogojih se nahajate. Tudi pozimi lahko tečete, se sprehajate, kolesarite ter podobno. Dokler se temperatura ne spusti krepko pod ničlo, je prav vsaka aktivnost mogoča in še kako zelo dobrodošla. Poskrbeti morate le za primerna oblačila, ki pa jih zagotovo hranite doma.

S primerno izbiro oblačil boste lahko tudi v zimskem času obdržali kondicijo. Pri teku, hoji, kolesarjenju, teku na smučeh, smučanju ter podobnem boste zagotovo uživali. Če pa vam mrzel zrak in zima na splošno res ne prija, pa vam ponujamo še številne druge rešitve, ki so prav tako dobrodošle, koristne in nadvse učinkovite.

Telesna aktivnost na toplem

Če sodite med osebe, ki jih še posebej pozimi rado zebe, potem vam predlagamo, da vadbo iz zunanjih prostorov preselite v toplo notranjost. Lahko tečete na tekalni stezi, kolesarite na sobnem kolesu, uporabljate simulatorje hoje po stopnicah in eliptične trenažerje. Za slednje je značilno, da posnemajo gibanje pri teku na smučeh.

Zelo koristne so tudi t. i. vojaške vaje, ki vsebujejo različne poskoke, različne vrste teka in podobno. Za to vrsto vadbe niti ne potrebujete nobenih posebnih pripomočkov. Potrebujete predvsem dobro voljo za učinkovito vadbo.

V notranjih prostorih je pozimi nadvse priljubljena tudi klasična boksarska vadba ali pa poskakovanje s kolebnico. Nič manj priljubljena ni skupinska vadba ob glasbi, ki se je udeležujejo predvsem predstavnice nežnejšega spola.

Nenazadnje pa si lahko poiščete notranji prostor z bazenom, kjer si boste lahko privoščili neovirano rekreativno plavanje. Za svojo kondicijo boste v tem primeru naredili izjemno veliko. In če ste že na bazenu, si le privoščite še savno in masažo. To je več kot odlična kombinacija.

Česar koli od naštetega se boste lotili, boste toplejše mesece dočakali aktivni in fit. Poleg tega boste nase ponosni in z veseljem boste z vadbo nadaljevali v zunanjih prostorih v toplejših mesecih leta.