Plinski žar Weber Spirit E-310 – mnenje

Weberjeva linija žarov za začetnike Spirit je bila popolnoma preoblikovana za leto 2013. Weber Spirit II E-310 ima tri gorilnike iz nerjavečega jekla za skupno zmogljivost 32.000 BTU. To je največji model Spirit z 2.735 kvadratnimi centimetri primarne delovne površine in 677 kvadratnimi centimetri kuhalne površine .

Velika sprememba za Spirit v letu 2013 je bila rekonfiguracija postavitve gorilnikov. Gorilniki so se na starejših modelih povezovali s kontrolnimi gumbi na desni strani žara.

Bi ga morali kupiti?

Weber Spirit II mi je všeč. Stvar je v tem, da bo večina ljudi našla več za svoj denar v žaru Char-Broil Performance XL. Performance XL ima več gorilnikov (vključno s stranskim gorilnikom), bolj okusno hrano je kuhal hitreje in stane veliko manj.

Nekatere funkcije, kot je indikator za rezervoar II in njena neobvezna integracija s pametno temperaturno sondo iGrill 3, so res prijetni dodatki. Vendar pa niso vredni tristo dolarjev (400 dolarjev, če kupite tudi iGrill 3). Vsaj za večino ljudi.

Kljub temu je to lep žar, ki izstopa iz vseh običajnih žarov iz nerjavnega jekla. Ampak jaz si ga ne bi kupil. Nakup vam priporočam samo če ste zelo navdušeni nad njegovim indikatorjem za gorivo in neobvezno temperaturno sondo – in lepo paleto barv, med katerimi lahko izbirate.

 

Ko smo pekli hamburgerje, na zunanji strani meso ni bilo tako zapečeno, ampak so bili burgerji bližje temu, kar smo skušali doseči. Ker smo morali počakati, da je vsak burger dosegel 62°C, so bili mnogi med njimi že preveč pečeni.  To je večinoma veljalo za vse naše žare, razen za Char-Broil Commercial Double Header.