Ovulacija vključuje niz hormonskih dogajanj v telesu

Ovulacija za žensko navadno pomeni eno od lepših obdobij. V tem času se praviloma izjemno dobro počuti. Prav tako ima večjo željo po spolnosti in ne nazadnje je privlačnejša za nasprotni spol. Po drugi strani pa se v tem času v njenem telesu odvija cel niz hormonskih dogajanj. 

Ovulacija je čas, ko se dozorelo jajčece iz jajčnika izloči ter prične svojo pot. Po jajcevodu potuje v maternico. To pomeni, da ženska v tem času lahko zanosi. 

Znaki za ovulacijo 

Ženska je torej v času ovulacije najbolj plodna. Dobro je, da se tega zaveda oziroma da je pozorna tudi na znake, ki jih s seboj prinaša ovulacija. Pomembno je, da ženska zna opazovati sluz iz nožnice. Med ovulacijo je ta podobna surovemu beljaku. Je bolj lepljiva in se dobro razteguje v zelo tanko nit. Pred ovulacijo in po njej je nelepljiva pa tudi veliko bolj redka. 

Ženska je torej v času ovulacije najbolj plodna.

Znak za ovulacijo je torej vlečljiva sluz iz nožnice. Prav tako je lahko ovulacija prepoznana tudi po opazovanju čiste sline ali sluzi pod povečavo. V tem času namreč kristalizira, in sicer v obliki praprotnih listov. Ovulacija je neredko povezana tudi z napetostjo in bolečino v trebuhu. V tem času lahko pride celo do krvavitve ali izcedka rjave barve. Ker bolečine ponavadi pojenjajo v času enega dneva, zdravljenje za to ni potrebno. 

Eden od bolj tipičnih znakov ovulacije je tudi povišana temperatura. Strokovnjaki tej vrsti temperature pravijo bazalna temperatura. V času ovulacije naj bi ženska imela približno pol stopinje višjo telesno temperaturo kot sicer. 

Preberite si še naslednji članek: Implantati so izdelani iz telesu prijaznega titana

Implantat ali zobni vsadek je odličen nadomestek izpadlega zoba. Implantat oziroma zobni vsadek je nadomestek zobne korenine, izdelan iz telesu prijaznega titana.

Pojav ovulacije 

Ovulacija nastopi dva tedna pred menstruacijo. Dan ovulacije je odvisen od dolžine ciklusa, če gledamo od začetka same menstruacije. Ženska je v tem času najbolj plodna, ker so vsi hormoni ter tkiva pripravljeni na oploditev. Jajčece v tem času pripotuje v trebušno votlino. Jajcevod ga posrka. Če v tem času semenčice prodrejo v jajcevod, nastane zarodek. 

Znano pa je, da se ovulacije nikakor ne more 100 % nadzirati. To je namreč veliko bolj zapleten proces, kot si kdo misli. Poleg tega je dobro vedeti še to, da prav vsaka ovulacija ni dovolj kakovostna oziroma ugodna za zanositev. 

Naslednji članek: preberite tudi več o zobnih implantatih.